tag:blogger.com,1999:blog-4790131826594329480.post3549414820608328585..comments2024-03-28T06:19:32.189+01:00Comments on Barolista: Fine Bottles of Mature Burgundy, Bad Bottles of Natural Wine & More...Joakimhttp://www.blogger.com/profile/02689406695488368188noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4790131826594329480.post-86869580472510489032013-07-18T22:25:59.428+02:002013-07-18T22:25:59.428+02:00Jag kan bara instämma med Joakim angående Ganevat,...Jag kan bara instämma med Joakim angående Ganevat, de två röda var bedrövliga, surmjölk och jäst är inget som är direkt angenämnt (och det blev värre med tiden, bägge var i princip odrickbara efter ett tag), varför göra ett vin som doftar lambic, då dricker jag hellre just lambic. Sköna bagateller, nja inte riktigt. Det vita var bra, men jämfört med en 92 Meursault Charmes så höll den sig slätt. Jag har ingen erfarenhet av de andra cuveerna men de låter intressanta, men vi provade inte dem och det säger inte speciellt mycket, vi ifrågasätter inte era vinupplevelser. Observera att vi gick in i provningen med en mycket förhoppningsfull provningsledare som verkligen ville att de här vinerna skulle vara bra, inte att vi gick in för att såga dessa, vi var således rätt förväntansfulla och blev tyvärr rätt besvikna. Håkanhttps://www.blogger.com/profile/10708003504188736789noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4790131826594329480.post-6726332756616037812013-07-18T17:46:10.802+02:002013-07-18T17:46:10.802+02:00Tol each his own - de röda från Ganevat var dekant...Tol each his own - de röda från Ganevat var dekanterade och stod på bordet under flera timmar. Filmjölks och jästtonerna blev bara värre med luft, och att de smakar som lingondricka kommer aldrig att göra mig till ett fan <br />De vita låter mycket intressantare - den vi provade var mkt ung och bra, men inte stor. Skulle gärna vilja prova de andra cuveerna.Joakimhttps://www.blogger.com/profile/02689406695488368188noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4790131826594329480.post-13175574009003186882013-07-17T11:28:28.831+02:002013-07-17T11:28:28.831+02:00Vi har druckit JF Ganevats 2010 Les Grands Teppes ...Vi har druckit JF Ganevats 2010 Les Grands Teppes Vieilles Vignes vid två tillfällen i år. Båda gångerna levererades bland de största vitvinsupplevelser vi någonsin haft. Det var kul att se hur den första flaskan resulterade i gissningar som Corton-Charlemagne, Puligny-Montrachet 1er cru samt Kellers G-Max! Alla famlade uppenbarligen efter det bästa de kunde komma på. Och alla som var med (Wine Virtuosity, Frankofilen, Red Scream, Henrik, och FV, var rörande överens om vinets storhet. Den andra flaskan serverades blint till FV:s skönare hälft. Reaktionen tog väl cirka tio sekunder: "det här är det bästa vita jag druckit".<br /><br />http://vinare.blogspot.se/2013/01/night-of-nerds-chez-le-virtuoso.html<br /><br />Av Ganevats övriga vita är 10 Cuvée Florine och 10 Chamois du Paradis mer normal-god fatad chardonnay, medan 10 Grusse en Billat närmar sig 10 Grands Teppes VV extraordinära koncentration och kvalitet. Stilmässigt är vinerna burgundiska snarare än Jura-lika i och med att faten toppats upp under uppfostran.<br /><br />Vi är inte det minsta oroliga för framtiden - Ganevats vita känns rejäla och stabila, det är knappast några bräckliga byggen. Men de röda är lättviktare och bör som sagt drickas unga. Här finns både gröna och reduktiva toner samt kolsyra, som en del säkert upplever som frånstötande. Det är en god idé att karaffera och lufta.Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4790131826594329480.post-13096193951386643422013-07-17T08:50:26.172+02:002013-07-17T08:50:26.172+02:00dyrköpt erfarenhet om man säger som så...helt enke...dyrköpt erfarenhet om man säger som så...helt enkelt inte min vinstil...på tok för koncentrerat, ekat och botoxat. går man igång på grejerna förstår jag 'storheten'...<br /><br />på tal om ganevat...hans röda är sköna bagateller. eftersträvar inte att vara stora, bara drickbara. inget att lagra. <br />hans vita däremot är mer seriöst anlagda och vinner på att få vila till sig. inte det minsta orolig, även sett till hans svavelfilosofi.Vinosapienhttp://vinosapien.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4790131826594329480.post-58195802369234136322013-07-16T21:50:02.915+02:002013-07-16T21:50:02.915+02:00Jo, det är den... http://barolista.blogspot.se/201...Jo, det är den... http://barolista.blogspot.se/2012/06/perfect-ones-part-15.html<br /><br />Och tur är väl det! :-)Joakimhttps://www.blogger.com/profile/02689406695488368188noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4790131826594329480.post-13848308719149728382013-07-16T21:25:17.662+02:002013-07-16T21:25:17.662+02:00smaken är som baken...
http://vinosapien.com/MyTas...smaken är som baken...<br />http://vinosapien.com/MyTastings?Wine=,1579,1364,1370,1372,1385,1580,1584,1585,1815<br /><br />Vinosapienhttp://vinosapien.comnoreply@blogger.com